Reklamné oznámenie
E-shop ľahko & rýchlohttps://www.weblahko.skSystém WebĽahko ponúka moderné e-shop s podporou on-line platieb.
Maj vlastné webové stránky!https://www.weblahko.skMať svoje vlastné webové stránky nebolo nikdy jednoduchšie. S WebĽahko ich môžete mať aj Vy.
Tvorba webových stránokhttps://blog.pageride.comSpoznajte výhody balíčka služieb Premium! Aktivujte si ho na 30 dní ZADARMO.

Zmrzliny


Čokoládová zmrzlina

 

Potrebujeme:

500ml mlieka

150g kryšt. cukru

10g maizeny

1 žĺtok

50g čokolády

 

Povaríme, zmrazíme

 

 

Zmrzlinová čokoládová pena

 

Potrebujeme:

100g horkej čokolády

1 PL masla

2 vajcia

1 PL cukru

štipka soli

250ml smot. na šľahanie

2 PL práš. cukru

1 PL posekaných orieškov

 

Postup:

Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.

Bielky so soľou vyšľaháme na tuhý sneh.

Šľahačku vyšľaháme s cukrom.

Roztopenú čokoládu zmiešame so žĺtkovou zmesou a 2 PL snehu. Necháme vychladnúť.

Zmiešame zo zvyškom, dáme zamraziť. Ozdobíme zvyšnou šľahačkou.

 

 

Čokoládovo - vanilková smotanová zmrzlina

 

Na čoko zmrzlinu:

250 ml smotany na šľahanie

2 vajcia

2 žĺtky

2 PL rumu

100g horkej čokolády alebo kakaa

1 bal. vanil. cukru

 

Na vanil. zmrzlinu:

250 ml smotany na šľahanie

2 vajcia

2 žĺtky

2 Pl rumu

250g bielej čokolády

1 bal. vanil .cukru

 

Postup:

Smotanu vyšľaháme a dáme do chladničky. Horkú čokoládu za stáleho miešania na minime alebo nad parou roztopíme. Vajcia, žĺtky a vanil. cukor vyšľaháme do peny nad parou. Odstavíme a miešame do vychladnutia.

Primiešame roztopenú, čiastočne vychladnutú čokoládu a rum (môžeme ho vynechať). Potom pridáme šľahačku.

Rovnako postupujeme aj pri vanilkovej zmrzline.

Do dostatočne veľkej misky vlejeme najprv tmavý a potom svetlý krém a premiešame vidličkou, čím dosiahneme mramorový vzor. Prikryjeme priesvitnou fóliou a odložíme aspoň na 8 hod. do mrazničky.

 

 

Vanilková zmrzlina

500ml mlieka

3x vanil. cukor

180g kryšt. cukru

10g maizeny

6x žĺtok

¼ l smot. šľahačky

 

 

Smotanová jahodová zmrzlina

250g čerstvých jahôd

75g cukru

½ šťavy z citrónu

1/8 šľahačky

4 ČL pomarančového likéru

 

Jahody rozmixujeme, pridáme cukor, citr. šťavu, likér a prevarenú vychladenú smotanu. Vyšľaháme do peny.

 

 

Smotanová jahodovo-banánová zmrzlina

250g čerstvých jahôd

cca 2 banány

1 smotana na šľahanie

 

Jahody s banánmi rozmixujeme, pridáme smotanu na šľahanie. Vyšľaháme a dáme zamraziť.

 

 

Ovocné nanuky

šťava z akéhokoľvek ovocia (pomaranče, kivi, mango, ...)

cukor (podľa chuti)

 

Ovocie si odšťavíme, ak chceme, dochutíme cukrom či iným sladidlom, môžeme pridať trocha vody.

Šťavu vylejeme do formičiek na nanuky a dáme zamraziť.