Reklamné oznámenie
Maj vlastné webové stránky!https://www.weblahko.skMať svoje vlastné webové stránky nebolo nikdy jednoduchšie. S WebĽahko ich môžete mať aj Vy.
E-shop ľahko & rýchlohttps://www.weblahko.skSystém WebĽahko ponúka moderné e-shop s podporou on-line platieb.
Tvorba webových stránokhttps://blog.pageride.comSpoznajte výhody balíčka služieb Premium! Aktivujte si ho na 30 dní ZADARMO.

Veterník


Veterník

 

Varianta 1

Recept od cukrárky na 10ks

 

Karamel:

250g cukru

250ml šľahačky

 

Puding:

500ml mlieka

1x Zlatý klas

 

Vyšľahať z toho šľahačku

 

Cesto:

1,6 l vody

400g margarínu

800g hladkej múky

20 vajec

 

 

Varianta 2

 

Cesto:

¼ l vody

90g tuku

zrnko soli

4 vajcia

140g hrubej múky

 

Postup:

Do vody pridáme soľ, tuk, naraz vsypeme múku. Za stáleho miešania pripravíme cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca. Odstavíme zo sporáka. Pridávame vajcia a vyšľaháme dohladka.

Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame venčeky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Vanilkový krém:

200 ml mlieko

75 g kryšt. cukor

1 bal. Zlatý klas

250 ml smotana na šľahanie

 

Karamelová šľahačka:

350ml smotana na šľahanie

2 bal. trstinový cukor (karamelový)

 

Postup:

Na prípravu vanilkového krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame do vychladnutého pudingu.

Na prípravu karamelovej šľahačky vyšľaháme smotanu dotuha a vmiešame cukor.

Upečené veterníky hneď rozrežeme a necháme vychladnúť.

Na spodný diel veterníkov natrieme vanilkový krém, naň karamelovú šľahačku a priklopíme vrchný diel veterníka.