Reklamné oznámenie
E-shop ľahko & rýchlohttps://www.weblahko.skSystém WebĽahko ponúka moderné e-shop s podporou on-line platieb.
Maj vlastné webové stránky!https://www.weblahko.skMať svoje vlastné webové stránky nebolo nikdy jednoduchšie. S WebĽahko ich môžete mať aj Vy.
Tvorba webových stránokhttps://blog.pageride.comSpoznajte výhody balíčka služieb Premium! Aktivujte si ho na 30 dní ZADARMO.
Vege-guláš
Vege-guláš
Základom pre kvalitný sójový guláš je precízna príprava sójového mäsa.
Na veľký päťlitrový hrniec potrebujeme:
4 cibule
8 zemiakov
500 g šampiňónov
balíček sójových kociek
paradajkový pretlak alebo kečup
olej, cesnak, soľ, rasca, mleté čierne korenie, červená paprika, majorán
Postup:
1. Balíček sójových kociek si vysypeme do misky a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme a necháme ich zmäknúť. Keď sú mäkké, vytlačíme z nich prebytočnú vodu.
2. Následne nakrájame cibuľu a dáme do hrnca s rozpáleným olejom. Pridáme trochu rasce a nasypeme sójové kocky. Posolíme ich a na miernom plameni ich za občasného miešania opekáme dovtedy, kým nebudú mať peknú zlatistú farbu.
Odporúčam venovať príprave sójového mäsa dostatok času. Ak sa dobre pripravia opekaním na cibuli, nebudú mať špongiovitú konzistenciu.
2. Následne nakrájame cibuľu a dáme do hrnca s rozpáleným olejom. Pridáme trochu rasce a nasypeme sójové kocky. Posolíme ich a na miernom plameni ich za občasného miešania opekáme dovtedy, kým nebudú mať peknú zlatistú farbu.
Odporúčam venovať príprave sójového mäsa dostatok času. Ak sa dobre pripravia opekaním na cibuli, nebudú mať špongiovitú konzistenciu.
3. Keď sa kocky trošku pripečú, pridáme do nich soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky roztlačeného cesnaku, papriku a majorán. Premiešame a zalejeme vodou a privedieme do varu. Varíme asi 15 minút.
4. Medzitým si očistíme a nakrájame zemiaky so šampiňónmi, vložíme do hrnca a posolíme. Keď sú zemiaky mäkké (cca. 15 min.), pridáme paradajkový pretlak alebo kečup, zvyšné rozpučené strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, majorán a soľ (všetko podľa chuti).
Guláš je dosť hustý vďaka šampiňónom, ale môžeme ho zahustiť tiež zápražkou. Necháme prejsť varom asi 10 minút a môžeme konzumovať.