Tvarohové knedle plnené jahodami
Tvarohové knedle plnené jahodami
(6 porcií)
Potrebujeme:
500 g mäkký tvaroh (polotučný)
1 šálka polohrubá múka
1 štipka soľ
2ks žĺtok
práškový cukor (na posypanie)
150 g tvrdý tvaroh (na posypanie)
100 g maslo (rozpustené na preliatie)
Na náplň:
500 g jahody či iné ovocie podľa chuti
Postup:
V mise zmiešajte mäkký tvaroh s preosiatou múkou so štipkou soli.
Pridajte žĺtky a najprv vareškou a potom ručne spracujte na hladké a pružné cesto, ktoré sa nelepí na ruky.
Cesto nechajte asi pol hodiny zakryté v chlade odpočinúť.
Na múkou posypanej doske alebo pracovnej ploche z neho potom vytvarujte valček. Odkrajujte z neho plátky. Sploštite ich a na každý dajte dobre umytú a osušenú jahodu zbavenú stopky. Zabaľte do tvaru knedle.
Vkladajte do vriacej osolenej vody a ihneď premiešajte, aby sa knedle neprichytili ku dnu. Varte miernym varom 8 až 10 minút (podľa veľkosti).
Po tejto dobe knedle vyplávajú na povrch. Uvarené knedle vylovte dierovanou naberačkou.
Ihneď ich poprepichujte vidličkou, aby vyšla para, a podávajte posypané nahrubo nastrúhaným alebo rozdrobeným tvarohom, práškovým cukrom a preliate rozpusteným maslom. Vynikajúce sú aj len tak suché