Tofu
Tofu
Z vlastných skúseností viem povedať, že záleží tiež predovšetkým na značke, ktorú si vyberieme. Nie je tofu ako tofu, čo mi mnohí vedia dosvedčiť.
Najchutnejšie tofu podľa mňa je Tesco značka alebo tofu z Lidla značka Vemondo.
Príchuť je jedno aká, všetky z týchto 2 značiek sú výborné, no preferujem predovšetkým údené tofu.
Obidva tieto recepty mám od kamarátky, ktorá sa venuje vegánskej strave a na tanieri dokáže vykúzliť pestrofarebné umelecké dielo, ktoré nie len dobre vyzerá ale výborne chutí.
Varianta 1
Potrebujeme:
1/2ks tofu
olivový olej alebo podľa vlastného výberu
korenie v mlynčeku soľ-cesnak
Postup:
Tofu si nakrájame na plátky a dáme smažiť na troche olivového oleja. Počas smaženia dochutíme soľou a sušeným cesnakom.
Varianta 2
Potrebujeme:
1ks tofu
1ks cibuľa
olivový olej alebo podľa vlastného výberu
soľ, čierne korenie, červená sladká paprika
Postup:
Na troche oleja krátko osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú dochutíme korením.
Nemusíme sa obávať, že by nám červená paprika zhorkla. Ani raz sa mi to nestalo, odkedy robím túto variantu.
Pridáme na kocky nakrájané tofu a smažíme za občasného miešania, kým tofu nezhnedne.