Rožky
Domáce rožky
na 12 ks
Potrebujeme:
500g hlad. múky
1 sušené droždie
300 ml mlieka
2 ČL soli
25g masla
1 vajce (na potretie)
Rožky 2
na 12 ks
Potrebujeme:
320 ml mlieka
1ČL soli
1ČL cukru
40g oleja
30g solamylu
500g polohr. múky
¼ droždia
Postup:
Cesto necháme kysnúť 15 - 20 min. Rožky potrieme vodou a dáme piecť na 200°C na 15 min.
Rožky 3
od babky Hely
Potrebujeme:
500g polohr. múky
250g masla
2 celé vajcia
droždie
1 bal. práš. do pečiva
štipka soli
mlieko na kvasnice
Plní sa orech. plnkou - karamel → orechy, obaľujú sa v cukre
Celozrnné rohlíky
na 8 ks
Potrebujeme:
300 ml mlieka
25g masla
200g hlad. múky
150g raž. múky
150g celozr. múky
1ČL cukru
1ČL soli
1 ČL suš. kvasníc
hrsť slnečnic. sem.
hrsť ľan. sem.
ovsené vločky
tekv. sem.
Syrové rožky
100g polohr. múky
¼ bal. práš. do pečiva
100g strúhaný parmezán
1 vajce
100g masla
Postup:
Všetko zmiešať, potrieť žĺtkom, povrch posypať strúhaným syrom.
Pečieme do jasnožlta.
Karlovarské rohlíky
na 26 ks
Potrebujeme:
420 ml vody / mlieka
1x 100% tuk (maslo)
1 kg hlad. múky
3 ČL soli
3 PL práš. cukru
3 PL suš. mlieka
50g droždia
olej na potretie