Rámen
Vegetariánsky rámen (na slovenský spôsob)
(Na cca 5 litrový hrniec)
Potrebujeme:
500g šampiňóny / huby shitake
3/4 balenia cestovín
zeleninový vývar (používam skôr zeleninový a hubový bujón + cca 4 väčšie kusy mrkvy)
korenie podľa chuti (čierne mleté, rasca), soľ, sójová omáčka
na každú porciu 1 vajce na tvrdo
Postup:
Huby umyjeme a nakrájame. Do predpripraveného zeleninového vývaru vhodíme hríby a na polokolieska nakrájanú mrkvu. Necháme zovreť a varíme približne 10 - 15 min. Medzitým vývar okoreníme. Po 15 min. pridáme cestoviny a varíme 10 - 12 min. Polievku prípadne ešte dochutíme podľa seba. (Zvyčajne to vyžaduje viac sójovej omáčky, kvôli cestovinám).
Uvaríme vajcia, olúpeme ich a prekrojíme na polovicu. Do každého taniera / misky na vrch rámenu položíme 2 polovice vajca. (Bez neho chuť rámenu nie je ono). :-P