Reklamné oznámenie
Reikihttps://www.akademiatb.skReiki liečenie,reiki kurzy liečenie prirodnou cestou homeopatie,reiki školenie,reiki zasvätenie
Mastermont - stavebná spoločnosťhttps://www.mastermont.skmonolitické stavby Žilina, rodinné domy, ploty, tesárske konštrukcie, DOKA, PERI
Predaj a servis bicyklov.https://www.azbike.skKvalitné bicykle prémiových výrobcov za super ceny. Bicykle značiek CUBE, KTM, CANNONDALE, ...

Pagáče


Pagáče (univerzálne cesto)

 

Potrebujeme:

300g hlad. múky

1x smetol

1x kys. smotana

soľ

 

Postup:

Zmiešať, nechať odstáť 12 - 24 hod. Valčekom rozvaľkať na hrúbku 1 cm a potom vykrajovať.
Povrch potrieme vajíčkom a posypeme syrom / orechami alebo podľa vlastnej chuti.

 

 

Cesnakové pagáče

 

Potrebujeme:

1kg hlad. múky

2 hrste poloh. múky

1 droždie

1 ML cukru

800 ml mlieka

100 ml oleja

soľ

½ bal. práš. do pečiva

 

Plnka:

1 hera

3 celé hlávky pretlačeného cesnaku

2 ML vegety

 

Postup:

Cesto rozdelíme na 4 bochníky. Vyvaľkáme a potrieme plnkou - poskladáme a potrieme povrch. Dáme piecť.

 

 

 

Syrové pagáče

 

Potrebujeme:

500g polohr. múky

1 hera

1 žĺtok

20g kvasníc

50 ml mlieka

½ - ¾ kyslej smotany

1 kopcová lyžička soli

syr karička 6 trojuholníkov alebo lunex 3 kocky

žĺtko na potretie

 

Postup:

Kvasnice rozdrolíme, nalejeme teplé mlieko, pridáme kryšt. cukor a necháme nakysnúť. Ostatné prísady zmiešame, pridáme nakysnutú zmes a premiešame. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 - 2 cm a vykrojíme formou alebo pohárom kolieska. Vrch potrieme žĺtkom, môžeme posypať strúhaným syrom alebo sezamom.