Reklamné oznámenie
Maj vlastné webové stránky!https://www.weblahko.skMať svoje vlastné webové stránky nebolo nikdy jednoduchšie. S WebĽahko ich môžete mať aj Vy.
Tvorba webových stránokhttps://blog.pageride.comSpoznajte výhody balíčka služieb Premium! Aktivujte si ho na 30 dní ZADARMO.
E-shop ľahko & rýchlohttps://www.weblahko.skSystém WebĽahko ponúka moderné e-shop s podporou on-line platieb.

Omáčky


Syrová omáčka

 

Potrebujeme:

100g syru Gouda

1 PL masla

1 PL hlad. múky

1 zeleninový bujón

175m l mlieka

½ čl soli

štipka muškátový oriešok

1 žĺtok

1 PL petržlen. vňati

 

Syr postrúhame, z masla a hladkej múky spravíme zápražku a pridáme k syru.

Bujón uvaríme, vmiešame doň mlieko, soľ, mušk. oriešok a syr. Za stáleho miešania varíme 8 min.

Žĺtok rozmiešame, pridáme 2-3 PL horúcej omáčky a vylejeme všetko do omáčky.

 

 

Syrová omáčka na cestoviny

 

Potrebujeme:

500 ml smotana na varenie

2 ks taveného syra

zápražka na zahustenie (mlieko / voda + múka / zemiakový škrob)

soľ, vegeta

 

Postup:

Kým pripravíme omáčku, dáme si variť cestoviny.

Do väčšieho hrnca nalejeme smotanu a zahrejeme. Následne do nej pridáme črievkový syr, soľ, vegetu (prípadne salámu) a trošku povaríme. Ak omáčka nie je dostatočne hustá, pridáme do nej zmes múky s mliekom, ktorú sme si predtým poriadne rozmiešali v miske.

Ak máte nedostatok smotany, môžete ju nahradiť mliekom (potom však bude potrebné omáčku viac zahustiť).

 

 

 

Biela fazuľová omáčka

 

Potrebujeme:

300g fazule

500g zemiakov

1 sladká smotana

hladká múka na zápražku

2 PL octu

soľ, bobkový list

 

Postup:

Fazuľu deň vopred namočíme do vody. Na ďalší deň vodu zlejeme, fazuľu prepláchneme a vysypeme do hrnca. Dolejeme čistú vodu a varíme, kým fazuľa nezmäkne. Pridáme očistené nadrobno nakrájané zemiaky a varíme cca 15 min. Dochutíme, pridáme sladkú smotanu zmiešanú s múkou na zahustenie. Odstavíme z ohňa a primiešame ocot. Podľa chuti dosolíme.