Reklamné oznámenie
Pergola-system.skhttps://www.pergola-system.skVyrábame a montujeme kvalitné : pergola, bioklimatická pergola, zimná záhrada, zasklenie, terasy
Mastermont - stavebná spoločnosťhttps://www.mastermont.skmonolitické stavby Žilina, rodinné domy, ploty, tesárske konštrukcie, DOKA, PERI
Predaj a servis bicyklov.https://www.azbike.skKvalitné bicykle prémiových výrobcov za super ceny. Bicykle značiek CUBE, KTM, CANNONDALE, ...

Omáčky


Syrová omáčka

 

Potrebujeme:

100g syru Gouda

1 PL masla

1 PL hlad. múky

1 zeleninový bujón

175m l mlieka

½ čl soli

štipka muškátový oriešok

1 žĺtok

1 PL petržlen. vňati

 

Syr postrúhame, z masla a hladkej múky spravíme zápražku a pridáme k syru.

Bujón uvaríme, vmiešame doň mlieko, soľ, mušk. oriešok a syr. Za stáleho miešania varíme 8 min.

Žĺtok rozmiešame, pridáme 2-3 PL horúcej omáčky a vylejeme všetko do omáčky.

 

 

Syrová omáčka na cestoviny

 

Potrebujeme:

500 ml smotana na varenie

2 ks taveného syra

zápražka na zahustenie (mlieko / voda + múka / zemiakový škrob)

soľ, vegeta

 

Postup:

Kým pripravíme omáčku, dáme si variť cestoviny.

Do väčšieho hrnca nalejeme smotanu a zahrejeme. Následne do nej pridáme črievkový syr, soľ, vegetu (prípadne salámu) a trošku povaríme. Ak omáčka nie je dostatočne hustá, pridáme do nej zmes múky s mliekom, ktorú sme si predtým poriadne rozmiešali v miske.

Ak máte nedostatok smotany, môžete ju nahradiť mliekom (potom však bude potrebné omáčku viac zahustiť).

 

 

 

Biela fazuľová omáčka

 

Potrebujeme:

300g fazule

500g zemiakov

1 sladká smotana

hladká múka na zápražku

2 PL octu

soľ, bobkový list

 

Postup:

Fazuľu deň vopred namočíme do vody. Na ďalší deň vodu zlejeme, fazuľu prepláchneme a vysypeme do hrnca. Dolejeme čistú vodu a varíme, kým fazuľa nezmäkne. Pridáme očistené nadrobno nakrájané zemiaky a varíme cca 15 min. Dochutíme, pridáme sladkú smotanu zmiešanú s múkou na zahustenie. Odstavíme z ohňa a primiešame ocot. Podľa chuti dosolíme.