Reklamné oznámenie
E-shop ľahko & rýchlohttps://www.weblahko.skSystém WebĽahko ponúka moderné e-shop s podporou on-line platieb.
Maj vlastné webové stránky!https://www.weblahko.skMať svoje vlastné webové stránky nebolo nikdy jednoduchšie. S WebĽahko ich môžete mať aj Vy.
Tvorba webových stránokhttps://blog.pageride.comSpoznajte výhody balíčka služieb Premium! Aktivujte si ho na 30 dní ZADARMO.

Miso


Miso polievka na ľahko a lacno dostupný slovenský spôsob


Potrebujeme:
1 liter zeleninového vývaru
4 lyžice miso pasty, najlepšie hnedej
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice ľahšieho olivového oleja
1 balenie udon rezancov (alebo akýchkoľvek pšeničných rezancov)
1 hrsť čerstvých shiitake húb alebo šampiňóny
1 mrazená zelenina (kukurica, hrášok, mrkva) alebo podľa svojej chuti
soľ, čierne korenie




Postup:
Na oleji podusíme huby, pridáme zeleninu a zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom. Ochutíme korením a necháme variť do zmäknutia. Rezance alebo iné cestoviny si môžeme uvariť zvlášť alebo spolu so zeleninou, aby nasiakli chuť vývaru. Na záver dochutíme sójovou omáčkou a miso pastou, povaríme 2 minúty, aby sa chute spojili a odstavíme alebo pastu pridáme až po odstavení z ohňa.

 

Zaujímavosti:

Miso polievka sa považuje za jednu z najzdravších polievok sveta vďaka paste miso, ktorá obsahuje veľa minerálnych látok. Aby sme o tieto minerálne látky pri varení neprišli, pridávame ju do polievky až na samotný záver varenia. Najlepšie ňou ochutiť polievku až po jej uvarení.

V Japonsku je tiež známe najprv si uvariť zeleninový vývar. Miso pastu s rezancami a zeleninou pripraviť do misky a následne ju zaliať týmto vývarom.