Krémeš
Krémeš
Potrebujeme:
1x lístkové cestoželatína
500ml vody
500ml mlieka
2x Zlatý klas
3 PL hlad. múky
5 žĺtkov
200g kryšt. cukru
1 bal. vanil. cukru
5 bielkov
50g práš. cukru
½ masla hera
čokoládová poleva
Postup:
v 250ml vody necháme napučať želatínu. Prevaríme 250ml vody s 200g cukru.
V 500ml mlieku rozmiešame 2 Zlaté klasy, 5 žĺtok a vanil. cukor.
Z bielkov vymiešame sneh. Nad parou opatrne vymiešame krém z hery, snehu a 50g práš. cukru.
Navrch dáme šľahačku a čokoládovú polevu.
Medový krémeš
Potrebujeme:
250g hladkej múky špeciál1 vajce
1 žĺtok
1 PL rumu
1 PL medu
1 lyž. sódy bikarbóny
100g práš. cukru
50g masla "smetol"
Postup:
Všetko zmiesiť, rozdeliť na 2 pláty. Plech vymastíme a posypeme múkou.
Vyvaľkáme cesto na tenko, pred pečením popicháme.
Krém:
Potrebujeme:
1L mlieka
4 žĺtky
3 PL hlad. múky
2x Zlatý klas
1 bal. vanil. cukru
½ masla "smetol"
100g cukru - pridať do vychladeného krému
Postup:
Potrieť plát krémom. Na vrch dáme šľahačku.
Tvarohový krémeš
Potrebujeme:
1x lístkové cesto
Tvaroh. hmota:
3 kocky tvarohu
150g práš. cukru
500ml mlieka
1dcl oleja
1x Zlatý klas
1 vanilka
3 žĺtky
1 vajce
Postup:
Vymixujeme, natrieme na cesto, dáme piecť na 30 min.
Pred dopečením rozotrieme sneh z 5 bielkov + 5 PL kryšt. cukru a zapečieme na 7 - 10 min. do žlta.