Hríbovica s fazuľou
Hríbovica s fazuľou
Potrebujeme:
hríby (sušené, čerstvé)
fazuľa
zemiaky
(pomer tejto zeleniny závisí na vás samotných, ja si to robím 1:1 pr.: 1kg šampiňóny, 1 bal. fazuľa, 1kg zemiakov)
koreňová zelenina (alebo zeleninový či hubový bujón)
cibuľa
olej
hladká múka (niekoľko lyžíc)
mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, cesnak (strúčik, dva ...), soľ
Postup:
1 deň vopred namočenú fazuľu dáme variť do menšieho hrnca, buď s koreňovou zeleninou alebo s bujónom a osolíme.
Pripravíme si hríby. Ak máme sušené, treba ich dopredu prepláchnuť vodou a nechať nejakú hodinku namočené. Čerstvé hríby nakrájame na kocky.
Na oleji si osmažíme cibuľu do sklovita, pridáme huby, dochutíme korením a dusíme.
Keď máme fazuľu takmer mäkkú, vlejeme ju spolu so zeleninovým vývarom k hubám a zahustíme zápražkou.
Pridáme na kocky nakrájané surové zemiaky, a varíme, kým nie sú zemiaky aj fazuľa mäkké.
Na samý záver pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme prevrieť.
Recept inšpirovaný od Paľo Daum nahuby.sk