Reklamné oznámenie
Reikihttps://www.akademiatb.skReiki liečenie,reiki kurzy liečenie prirodnou cestou homeopatie,reiki školenie,reiki zasvätenie
Mastermont - stavebná spoločnosťhttps://www.mastermont.skmonolitické stavby Žilina, rodinné domy, ploty, tesárske konštrukcie, DOKA, PERI
Predaj a servis bicyklov.https://www.azbike.skKvalitné bicykle prémiových výrobcov za super ceny. Bicykle značiek CUBE, KTM, CANNONDALE, ...

Hríbovica s fazuľou


Hríbovica s fazuľou

 

Potrebujeme:

hríby (sušené, čerstvé)

fazuľa

zemiaky

(pomer tejto zeleniny závisí na vás samotných, ja si to robím 1:1 pr.: 1kg šampiňóny, 1 bal. fazuľa, 1kg zemiakov)

koreňová zelenina (alebo zeleninový či hubový bujón)

cibuľa

olej

hladká múka (niekoľko lyžíc)

mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, cesnak (strúčik, dva ...), soľ

 

 

Postup:

1 deň vopred namočenú fazuľu dáme variť do menšieho hrnca, buď s koreňovou zeleninou alebo s bujónom a osolíme.

Pripravíme si hríby. Ak máme sušené, treba ich dopredu prepláchnuť vodou a nechať nejakú hodinku namočené. Čerstvé hríby nakrájame na kocky.

Na oleji si osmažíme cibuľu do sklovita, pridáme huby, dochutíme korením a dusíme.

Keď máme fazuľu takmer mäkkú, vlejeme ju spolu so zeleninovým vývarom k hubám a zahustíme zápražkou.

Pridáme na kocky nakrájané surové zemiaky, a varíme, kým nie sú zemiaky aj fazuľa mäkké.

Na samý záver pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme prevrieť.

Recept inšpirovaný od Paľo Daum nahuby.sk