Reklamné oznámenie
E-shop ľahko & rýchlohttps://www.weblahko.skSystém WebĽahko ponúka moderné e-shop s podporou on-line platieb.
Maj vlastné webové stránky!https://www.weblahko.skMať svoje vlastné webové stránky nebolo nikdy jednoduchšie. S WebĽahko ich môžete mať aj Vy.
Tvorba webových stránokhttps://blog.pageride.comSpoznajte výhody balíčka služieb Premium! Aktivujte si ho na 30 dní ZADARMO.

Hríbovica s fazuľou


Hríbovica s fazuľou

 

Potrebujeme:

hríby (sušené, čerstvé)

fazuľa

zemiaky

(pomer tejto zeleniny závisí na vás samotných, ja si to robím 1:1 pr.: 1kg šampiňóny, 1 bal. fazuľa, 1kg zemiakov)

koreňová zelenina (alebo zeleninový či hubový bujón)

cibuľa

olej

hladká múka (niekoľko lyžíc)

mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, cesnak (strúčik, dva ...), soľ

 

 

Postup:

1 deň vopred namočenú fazuľu dáme variť do menšieho hrnca, buď s koreňovou zeleninou alebo s bujónom a osolíme.

Pripravíme si hríby. Ak máme sušené, treba ich dopredu prepláchnuť vodou a nechať nejakú hodinku namočené. Čerstvé hríby nakrájame na kocky.

Na oleji si osmažíme cibuľu do sklovita, pridáme huby, dochutíme korením a dusíme.

Keď máme fazuľu takmer mäkkú, vlejeme ju spolu so zeleninovým vývarom k hubám a zahustíme zápražkou.

Pridáme na kocky nakrájané surové zemiaky, a varíme, kým nie sú zemiaky aj fazuľa mäkké.

Na samý záver pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme prevrieť.

Recept inšpirovaný od Paľo Daum nahuby.sk