Reklamné oznámenie
kuchyne na mieru Žilinahttps://www.kuchynenamieru.euVýroba kuchynských liniek a nábytku na mieru v modernom aj klasickom prevedení.Stolárstvo Žilina
Spánok v objatí prírodyhttps://www.bakanature.com Prírodné vankúše z pohánky a špaldy – pre pokoj, ktorý si zaslúžite.
LYZIARSK PREDAJ POŽIČOVŇA SERVIShttps://www.lyziar.skPREDAJ LYŽÍ - POŽIČOVŇA LYŽÍ - SERVIS LYŽÍ - BAZÁR SEREĎ Bohatý výber lyžiarskej výstroje Sereď

Dresingy


Tatárska omáčka

 

Do mixéru:

2 vajcia natvrdo

2 - 3 kys. uhorky

1 stredne veľkú cibuľu

2 - 3 strúčky cesnak

200 ml mlieka

1 KL horčice

1 PL octu

štipka soli, vegetu, mleté čierne korenie, štipka cukru

 

Do zmesi pridávame po troške oleja a spracovávame - čím viac oleja - tým hustejšia omáčka vznikne, ale tiež však viac olejovitá.

 

 

Jogurtový dresing

 

Potrebujeme:

1 téglik bieleho jogurtu

1ks cibuľa

cca. 4ks kys. uhorka

soľ, čierne korenie

 

Postup:

Zeleninu rozmixujeme, pridáme jogurt a dochutíme korením. Môžeme pridať horčicu.

 

 

Domáci kečup

 

Potrebujeme:

1-2 rajčiny

3ks ďatle

1/2 šálky sušených rajčín

podľa chuti: štipka soli, citrónová šťava

 

Postup:

Rajčiny, odkôstkované ďatle a sušené rajčiny vhodíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú hmotu. Ak je príliš hustá, zriedime s trochou vody a prípadne dochutíme soľou a citrónovou šťavou.