Dresingy
Tatárska omáčka
Do mixéru:
2 vajcia natvrdo
2 - 3 kys. uhorky
1 stredne veľkú cibuľu
2 - 3 strúčky cesnak
200 ml mlieka
1 KL horčice
1 PL octu
štipka soli, vegetu, mleté čierne korenie, štipka cukru
Do zmesi pridávame po troške oleja a spracovávame - čím viac oleja - tým hustejšia omáčka vznikne, ale tiež však viac olejovitá.
Jogurtový dresing
Potrebujeme:
1 téglik bieleho jogurtu
1ks cibuľa
cca. 4ks kys. uhorka
soľ, čierne korenie
Postup:
Zeleninu rozmixujeme, pridáme jogurt a dochutíme korením. Môžeme pridať horčicu.
Domáci kečup
Potrebujeme:
1-2 rajčiny
3ks ďatle
1/2 šálky sušených rajčín
podľa chuti: štipka soli, citrónová šťava
Postup:
Rajčiny, odkôstkované ďatle a sušené rajčiny vhodíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú hmotu. Ak je príliš hustá, zriedime s trochou vody a prípadne dochutíme soľou a citrónovou šťavou.