Reklamné oznámenie
Účtovníctvo Žilinahttps://www.alexis-consult.skPodvojné jednoduché účtovníctvo Žilina daňové priznanie poradenstvo živnostník účtovník ekonóm
Reikihttps://www.akademiatb.skReiki liečenie,reiki kurzy liečenie prirodnou cestou homeopatie,reiki školenie,reiki zasvätenie
kuchyne na mieru Žilinahttps://www.kuchynenamieru.euVýroba kuchynských liniek a nábytku na mieru v modernom aj klasickom prevedení.Stolárstvo Žilina

Dorayaki


Dorayaki

 

Japonské koláče, ktoré sú veľmi chutné. Otec to prirovnáva k ľahkým lievancom.

Dorayaki

na cca. 2 ks

Potrebujeme:

2x vajce

40g cukru

1 ČL vanilkovej arómy / vanilková pasta

90g hladkej múky

1/2 prášok do pečiva

10-20 ml vody

Nutela alebo ovocný džem ako plnka

 

Postup:

Celé vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovou arómou. Potom pridáme múku s práškom do pečiva a opäť zamiešame. Nakoniec prilejeme vodu a znovu všetko zamiešame. Zmes prikryjeme fóliou a necháme 10 minút odstáť.

Na panvicu zohrejeme trochu oleja, aby sa cesto neprilepilo a po jednej naberačke smažíme placky na najslabšom plameni. Keď začne placka bublinkovať, otočíme ju na druhú stranu a smažíme 1 minutu. Placku vyberieme a položíme na tanier (svetlou časťou navrch). Postup opakujeme pri každej placke.

Svetlejšiu časť potrieme nutelou či iným lekvárom a priložíme k nej opäť svetlú časť druhej placky. Kraje sa budú dať mierne spojiť.