Dorayaki
Dorayaki
Japonské koláče, ktoré sú veľmi chutné. Otec to prirovnáva k ľahkým lievancom.
na cca. 2 ks
Potrebujeme:
2x vajce
40g cukru
1 ČL vanilkovej arómy / vanilková pasta
90g hladkej múky
1/2 prášok do pečiva
10-20 ml vody
Nutela alebo ovocný džem ako plnka
Postup:
Celé vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovou arómou. Potom pridáme múku s práškom do pečiva a opäť zamiešame. Nakoniec prilejeme vodu a znovu všetko zamiešame. Zmes prikryjeme fóliou a necháme 10 minút odstáť.
Na panvicu zohrejeme trochu oleja, aby sa cesto neprilepilo a po jednej naberačke smažíme placky na najslabšom plameni. Keď začne placka bublinkovať, otočíme ju na druhú stranu a smažíme 1 minutu. Placku vyberieme a položíme na tanier (svetlou časťou navrch). Postup opakujeme pri každej placke.
Svetlejšiu časť potrieme nutelou či iným lekvárom a priložíme k nej opäť svetlú časť druhej placky. Kraje sa budú dať mierne spojiť.