Reklamné oznámenie
Tvorba webových stránokhttps://blog.pageride.comSpoznajte výhody balíčka služieb Premium! Aktivujte si ho na 30 dní ZADARMO.
duo Axis l hudba na svadbu l modhttps://www.duoaxis.skOBROVSKÝ MULTIŽÁNROVÝ NADUPANÝ REPERTOÁR STOVIEK HITOV PRE VŠETKY GENERÁCIE.*INTERAKCIA S PUBLIK
MAĽOVANIE NA TVÁR https://www.malovanienatvar.comMaľovanie na tvár a telo profesionálnymi farbami, balónové brány a zvieratká, TVORIVÉ dielne

Donuty


Donutky

 

Potrebujeme:

3 ½ hrnčeka hlad. múky = 500g

1 ½ hrnčeka mlieka = 375g (ml)

1 bal. vanil. cukru

1 vajce

¼ hrnčeka cukru = 62g

¼ hrnčeka roztop. tuku

2 ČL suš. kvasníc

½ ČL práš. do pečiva

štipka soli

 

Na glazúru:

½ hrnčeka roztop. masla

½ hrnčeka práš. cukru

¼ hrnčeka javor. sirupu

2 PL pomaranč. džúsu

 

Chuťovo sú vynikajúce. Treba ich vykrajovať formičkou, nie strojčekom na donuty.

 

 

 

Hrnčekový recept na donut

 

Potrebujete:

1 hrnček teplého mlieka

polovičku droždia

trocha cukru

 

Z tejto zmesi urobíme kvások, ktorý necháme odpočívať na teplom mieste. Potom zmiešame:

štvrť masla

2 polievkové lyžice krištáľového cukru

vanilkovú arómu

1 vajce

2 hrnčeky polohrubej múky.

 

Toto všetko vymiešame, zmiešame s kváskom a necháme približne 30 minút kysnúť. 

 

Tvar 

Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 1 cm a vykrojíte šišky. V podstate nie je pevne stanovený tvar a všetko závisí iba na nás. Potom, ako ich vykrojíme, ich necháme znova 30 minút odpočívať.

Vo fritéze, alebo v hrnci si rozpáľte olej a vhoďte doňho kúsok masla.

Práve maslo je vec, ktorá zabráni preniknutiu oleja až do hĺbky šišky a ona ostane na povrchu krehká, ale vo vnútri jemná. Navyše takto bude obsahovať minimum oleja.   

Vykrojené šišky vložíme do rozpáleného oleja a z každej strany smažíme do zlatova. Potom ich vyberieme a položíme na servitku, kde odtečie prebytočný olej.

Nakoniec dozdobíme. Klasika je roztopená čokoláda a cukrová glazúra, ale pokojne sa dá použiť napríklad aj kokos, mleté orechy, cukríky a podobne. 

 

Inšpirácia z rodinka.sk